Så reagerar huden på ljuset

reagerar huden på ljuset

Fibroblasterna i dermis är inte stationära utan rör sig runt i vävnaden, och de kan faktiskt “se”: De både attraheras och aktiveras av ljus.

När de observerar ljus kommer de att röra sig i riktning mot det, och påverkan kommer att öka deras “output” – de producerar såväl kollagen och elastinfibrer som GAGs (glykosaminoglykaner).

Eftersom ett ökat kollageninnehåll är det som är enklast att registrera – det kan ses på ultraljudsundersökningar – är det ofta det som det fokuseras på när en förbättrad fibroblastaktivitet ska dokumenteras vetenskapligt.

Man kan säga att det ökade kollageninnehållet i verkligheten mest är ett bevis för en “markör” av att fibroblasterna generellt har ökat sin aktivitet.

Fibroblasterna är som tidigare nämnts ansvariga för produktion av kollagen, elastin och GAGs, och spelar därmed en avgörande roll i underhållet av den extracellulära matrisen i dermis, som är själva grundförutsättningen för en välfungerande, ungdomlig, slät och spänstig hud.

Inte minst för att det är den extracellulära matrisen som avgör cellernas levnadsvillkor – där ex. fuktbrist (otillräckligt med GAGs/hyaluronsyra) kommer att få allvarliga konsekvenser för cellernas välbefinnande.

På bilderna nedan visas ultraljudsundersökningar av hudens kollageninnehåll före och efter Beauty Angel Ljus- behandling.

Ta emot ett gratis informationspaket

Klicka på länken nedan och fyll i fälten så skickar vi dig ett gratis och intet förpliktigande informationspaket.

ba-kasse

KLICKA HÄR

Huden före Beauty Angel

Huden efter Beauty Angel

Huden före Beauty Angel

Huden efter Beauty Angel