Intervju med Alexander Wunch

om Beauty Angel Ljus ELT “INTENSIVE”

Intervju med Alexander Wunch om Beauty Angel Ljus ELT “INTENSIVE”

Alexander Wunsch är läkare och ljusterapeut. Efter att ha studerat medicin specialiserade han sig på forskning och utveckling av naturliga behandlingar med biofysisk bas. Idag fokuserar han på terapeutisk och kosmetisk användning av ljus.

Från 2006 till 2009 var han ordförande i International Light Association (ILA), en förening för ljusterapeuter med bas i Norge.

Han är medlem i den tyska ljusorganisationen [Lichttechnischen Gesellschaft (LiTG)] samt föredragshållare inom ”Ljus och hälsa” på den internationella eftergymnasiala utbildningen ”Architectural Lighting Design” vid universitetet i Wismar. Hans anlitas regelbundet av media som vetenskaplig expert.

Vad exakt utmärker den nya Beauty Angel Ljus ELT “INTENSIVE och vad kan man uppnå med den?

Beauty Angel använder olika spektrumkomponenter för att främja hudens återskapningsprocess och blodcirkulation. Ljuset verkar i hudens alla lager, alltså även i de djupaste lagren, och förbättrar här metabolismen. Det har en effekt på syretillförseln samt vatten- och energibalansen.

Dessa är inte bara nyckelfunktioner för frisk och sund hud, utan även för kontinuerligt återskapande och föryngring av huden. Medan kosmetiska produkter bidrar till att vårda huden utvändigt, stimuleras den invändigt av ljuset. Särskilt viktigt för ett ungdomligt yttre samt optimal hudfunktion är fibroblaster, som finns i dermis. Dessa celler sköter tillförseln av kollagen, elastin och hyaluron till huden, och ger på så sätt en ungdomlig hud sin fasthet.

Cellernas ämnesomsättning blir långsammare med åldern, vilket resulterar i brist på fukt, reducering av elasticitet och i slutändan bildandet av rynkor.

Vilka våglängder används vid återuppbyggnaden av huden?

Hudföryngring genom användning av ljus är mer effektiv om flera spektrum används samtidigt. Den så kallade ”Energizing Light Technology” använder därför olika effektiva våglängder från 570 till ca 850 nm.

Varje enskilt spektrums våglängd reagerar med biomolekyler och celler i flera hudlager, så att de biopositiva effekterna kompletterar varandra. Nära infrarött tränger ännu djupare in i huden än synligt ljus, och aktiverar här vitala återskapnings- och reparationsprocesser.

I vilken utsträckning stöds utvecklingen av de nya maskinerna av vetenskapliga studier?

Det finns idag hundratals vetenskapliga studier som beskriver effekten av långvågigt ljus. Grundförutsättningen för att utveckla en funktionsduglig maskin är naturligtvis studier av det vetenskapliga underlaget för denna.

Effekterna av långvågigt ljus har studerats intensivt under flera årtionden, och därmed har vi idag ganska bra grepp om våglängders och spännvidders effekt. Vi kan observera en lång rad mekanismer på en cellulär och fotobiomolekylär nivå.

Det finns idag ett stort antal kliniska studier med information om det långvågiga ljusets jämförbarhet och effektivitet.

Varför skiljer sig Beauty Angel från andra ljusbehandlingar?

Istället för att påföra utvalda våglängder använder Beauty Angel ett brett effektivt spektrum. Den homogena spektrumfördelningen, som sträcker sig över olika effektiva våglängder, har samma intensitet som det naturliga ljusspektrumet.

Ingen väv och inga celler förstörs; istället kommer de att aktiveras och stimuleras försiktigt. Eftersom tillförseln är mycket mild och helt ofarlig kan ljuset även tillföras över stora områden. Ingen värme bildas och inga oönskade biverkningar uppstår.

I kontrast till detta har det gyllene ljuset, förutom den kosmetiska aspekten, en lång rad biopositiva effekter på hela kroppen. Användare känner sig inte bara avslappnade efter behandlingen, utan blir även på bättre humör. De mår helt enkelt bättre efter användningen av ljuset.

Kan man sluta helt med de klassiska kosmetiska behandlingarna om man använder Beauty Angel?

Nej, inte helt. Det går naturligtvis att uteslutande använda ljuset. Mest effektivt är dock en kombination av kosmetisk behandling och ljus.

Kosmetiska produkter tillför huden en lång rad värdefulla substanser. Dock syns effekten av dessa oftast bara på de yttre hudlagren och absorberas inte optimalt.

Ljuset stimulerar hudens ämnesomsättning och förbättrar därmed de absorberande egenskaperna. Hudvårdsprodukternas effekter tränger därmed djupt in i huden, där de är särskilt effektiva.

 

Den kliniska prövningen

Ta emot ett gratis informationspaket

Klicka på länken nedan och fyll i fälten så skickar vi dig ett gratis och intet förpliktigande informationspaket.

ba-kasse

KLICKA HÄR